Technoforce-ohutfilmihaihdutin (ATFE)

Ohutfilmihaihduttimessa haihdutus tapahtuu lyhyellä viipymäajalla alhaisessa paineessa ja siksi se soveltuu mm. lämpöherkkien komponenttien erottamiseen nesteistä. Neste syötetään laitteen yläosaan ja levitetään tasaisesti lämmitetylle lieriömäiselle vaipalle. Vaipan sisäpuolen nestekalvoa agitoiva roottori voidaan varustaa useilla eri kaavintyypeillä nesteen ominaisuuksien perusteella. Roottori on laakeroitu molemmista päistä ja tämän vuoksi myös viskoottisten nesteiden haihdutus on mahdollista. Haihduttimen käyttöpaine alkaen 1 mbar ja maksimi käyttölämpötila 400 °C.

Ohutfilmihaihdutinta (Agitated Thin Film Evaporator eli ATFE) kutsutaan myös nimellä ohutkalvohaihdutin tai pyyhkäisykalvohaihdutin (Wiped Film Evaporator eli WFE). Lisätietoja ohutfilmihaihduttimesta ja Technoforcesta löydät osoitteesta www.technoforce.net

Hyödyt

 • Modulaarinen rakenne nopeuttaa asennusta ja käyttöönottoa
 • Lyhyt viipymäaika
 • Roottoriin saatavilla useita eri kaavintyyppejä
 • Myös korkean viskositeetin nesteille
 • Täyttää elintarvike- ja lääketeollisuuden vaatimukset

Videot

Käyttökohteet

 • Lääkeaineiden, intermediaattien, hienokemikaalien, glykolien, käytettyjen voiteluöljyjen, rasvahappojen ja niiden johdannaisten, monomeerien, polymeerien, kumikemikaalien, amiinien ja estereiden haihdutus
 • Luonnonhartsien, entsyymien, kasviuutteiden, maitotuotteiden, mehujen ja sokereiden konsentrointi
 • Silikoniöljyjen, torjunta-aineiden ja pehmittimien käsittely

Pilot-koeajot

Technoforcella on hyvin varustellut koeajokeskukset Hollannin Geleenissä ja Intian Nashikissa. Technoforcella on kokemus yli 3000 koeajosta ja he pystyvät auttamaan koeajon esisuunnittelusta toteutukseen ja tulosten analysoinnissa. Jokainen koeajo suunnitellaan yhteistyössä ja niiden luottamuksellisuus varmistetaan osapuolien välisellä salassapitosopimuksella. Käyttökohteen soveltuvuus varmistetaan laboratoriotutkimuksella ennen pilot-mittakaavan koeajoja.

Laboratoriokokeita varten tarvitaan noin 0,5-1,0 kg näytettä. Pilot-koeajoon tarvitaan käyttökohteen mukaan 50-1000 kg näytettä.

Pilottilaitoksen laitekanta

 1. Ohutfilmihaihdutin
 2. Lyhyttietislain
 3. Putoavafilmihaihdutin
 4. Nousevafilmihaihdutin
 5. Pakkokiertohaihdutin
 6. Ohutfilmikuivaimet
 7. Lietteen kuivain
 8. ARDC-kolonni
 9. Keskipakovoimainen uuttolaite
 10. Putkivirtauskiteytin

Ladattavat tiedostot

Lataa tuote-esite tästä

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?