Ultrasuodatuskalvot (5 mm)

Ultrasuodatus soveltuu erittäin pienien partikkelien, kuten virusten ja proteiinien erotukseen nesteistä. Berghofin 5 mm ultrasuodatusmoduulit muodostuvat toisiinsa kiinnitetyistä kalvoputkista, jotka on pakattu paineputken sisälle. Suodatus tapahtuu kalvoputkissa sisältä – ulos –periaatteella. Moduuleja on saatavissa 3”, 4”, 6”, 8” ja 10” halkaisijalla ja joko 3 tai 4 metriä pitkinä. Yksittäisten kalvoputkien halkaisija on 5 mm, mikä tarkoittaa, että samaan kalvomoduuliin voidaan pakata enemmän kalvopinta-alaa kuin suuremmilla 8 mm halkaisijaltaan olevilla putkilla. Tällöin järjestelmän tilantarve pienenee ja saman kapasiteetin saavuttamiseksi tarvitaan vähemmän lattiapinta-alaa.

Cross-flow sovelluksissa 5 mm ultrasuodatuskalvoilla voidaan käsitellä ja konsentroida jätevesiä niin, että niiden kiintoainepitoisuus saadaan nostettua jopa 10 grammaan per litra.

Kalvomoduulien paineputkia valmistetaan sekä vahvistetusta lasikuidusta (GFPR) ja PVC:stä. Molempia tyyppejä on saatavilla sekä vastapesumahdollisuudella ja tai ilman sitä.

Berghofin ultrasuodatuskalvoja on tarjolla 5, 15, 50, 100 kD ja 30 nm erotusasteilla ja PES ja PVDF-materiaalista valmistettuina.

Hyödyt

  • Perinteisiin kalvoratkaisuihin verrattuna parempi kemikaalien kesto
  • Paljon kiintoainetta sisältävien nesteiden käsittelyyn
  • Soveltuu erittäin haastavien kiintoaineiden, kuten proteiinien suodatukseen
  • Saatavana myös vastapestävät kalvot / membraanit

Käyttökohteet

  • Proteiinien talteenotto
  • Biokaasulaitosten rejektivesien suodatus
  • Ammoniakin strippauksen esisuodatus
  • Stripperin kiertovesien suodatus
  • zero liquid discharge (ZLD) -sovellukset
  • RO-esisuodatus haastavissa käyttökohteissa

Ei-vastapestävät 5 mm kalvomoduulit

5 mm ei-vastapestävät ultrasuodatuskalvot toimivat erityisen hyvin sovelluksissa, joissa käytetään korkeita cross-flow nopeuksia ja suuria paineita. Kalvot ovat kestäviä ja sietävät likaantumista erittäin hyvin. Tämä takaa kalvojen pitkän käyttöiän ja optimaalisen suorituskyvyn.

Vastapestävät 5 mm kalvomoduulit

Berghofin vastapestävät ultrasuodatuskalvot voidaan puhdistaa ulkoa-sisäänpäin tehtävällä, nesteen virtaukseen perustuvalla pesulla. Pesu voidaan tehdä suodatinten tuottamalla suodoksella, tai tarvittaessa pesukemikaaleja sisältävällä vedellä. Tämä mahdollistaa kalvojen suorituskyvyn säilymisen korkeana haastavissakin olosuhteissa.

Kemikaaleja kestävät kalvot

Berghofin ultrasuodatuskalvoista on saatavilla myös kemikaaleja erityisen hyvin kestävinä. Nämä ns. CR-kalvot toimivat pH alueella 2-12 ja kestävät intensiivistäkin pesua vahvoilla alkaaleilla. Näin ne tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon keraamisille membraaneille vaikeiden jäte- tai prosessivesien käsittelyyn.

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?