Ultrasuodatusmoduulit (5 mm)

Berghofin 5 mm ultrasuodatusmoduulit muodostuvat toisiinsa liitetyistä kalvoputkista, jotka on pakattu paineputken sisälle. Suodatus tapahtuu kalvoputkissa sisältä ulos –periaatteella. Moduuleja on saatavissa 3”, 4”, 6”, 8” ja 10” halkaisijalla ja joko 3 tai 4 metriä pitkinä. Yksittäisten kalvoputkien halkaisija on 5 mm, joten samaan kalvomoduuliin voidaan pakata enemmän kalvopinta-alaa kuin 8 mm kalvoputkilla. Tällöin järjestelmän tilantarve pienenee ja saman kapasiteetin saavuttamiseksi tarvitaan vähemmän lattiapinta-alaa.

Cross-flow sovelluksissa 5 mm ultrasuodatuskalvoilla voidaan käsitellä ja konsentroida jätevesiä niin, että niiden kiintoainepitoisuus saadaan nostettua jopa 10 g/l saakka.

Kalvomoduulien paineputkia valmistetaan sekä lasikuituvahvistetusta muovista (GFPR) ja PVC-muovista. Molempia tyyppejä on saatavilla sekä vastapesumahdollisuudella että ilman sitä.

Berghofin ultrasuodatuskalvoja on tarjolla 5, 15, 50 ja 100 kD sekä 30 nm erotusasteilla. Vaihtoehtoisina materiaaleina PES ja PVDF.

Hyvä tietää!

Berghofin ultrasuodatuskalvomoduulit saatavilla myös halkaisijaltaan 8 mm

 • ei-vastapestävät
 • vastapestävät
 • kemikaaleja kestävät kalvot

5 mm ei-vastapestävät ultrasuodatuskalvot toimivat erityisen hyvin sovelluksissa, joissa käytetään korkeita cross-flow nopeuksia ja suuria paineita. Kalvot ovat kestäviä ja sietävät likaantumista erittäin hyvin. Tämä takaa kalvojen pitkän käyttöiän ja optimaalisen suorituskyvyn.

Berghofin vastapestävät ultrasuodatuskalvot voidaan puhdistaa ulkoa sisäänpäin tehtävällä, nesteen virtaukseen perustuvalla pesulla. Pesu voidaan tehdä suodattimen tuottamalla suodoksella tai tarvittaessa pesukemikaaleja sisältävällä vedellä. Tämä mahdollistaa kalvojen suorituskyvyn säilymisen korkeana haastavissakin olosuhteissa.

Berghofin ultrasuodatuskalvoja on saatavilla myös erityisen hyvin kemikaaleja kestävinä. Nämä ns. CR-kalvot toimivat pH alueella 2-12 ja kestävät intensiivistä pesua vahvoilla alkaaleilla. Näin ne tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon keraamisille membraaneille haastavien jäte- tai prosessivesien käsittelyyn.

Tuote- ja palvelukehityspäällikkö

Asiantuntija apunasi

Simo Aho
Puhelin 050 540 1757
simo.aho@gronmark.fi

>

Kerro tarpeistasi yhteydenottolomakkeella

x

Miten voimme auttaa sinua?

Nimi*

Yritys*

Sähköposti*

Puhelin

Kirjoita viestisi tähän*

Saatat olla kiinnostunut myös näistä…

 • UF2

  UF-kalvot

 • RO-kalvo

  RO-kalvot

 • F-moduuli i8

  Ultrasuodatusmoduulit (8 mm)

 • NF-kalvo

  NF-kalvot