PTFE-tiivistenauha ePX

Grönmark ePX ePTFE-tiivistenauha on valmistettu kaksisuuntaisesti paisutetusta 100% PTFE:stä ja siinä on toisella puolella asennusta helpottava kiinnitysteippi. Kaksisuuntaisesti paisutettu PTFE muodostaa kuitumaisen verkoston sekä tiivistenauhan pituus- että leveyssuunnassa. Tämän rakenteen ansiosta tiiviste säilyttää hyvin muotonsa laippojen välissä ja sillä on alhainen kylmämyötö (creep).

Erinomaisen joustavuuden ja muotoutuvuuden ansiosta ePX-tiivistenauha soveltuu myös hieman kuluneille tiivistyspinnoille sekä käyttökohteisiin, joissa lämpötila vaihtelee. Tiivistettä voidaan käyttää metalli-, lasi- ja muovilaippaliitoksien lisäksi useissa erilaisissa staattisissa tiivistyskohteissa, kuten lämmönvaihtimissa ja kolonneissa.  ePTFE-nauhalla on loistava kemiallinen kesto pH-alueella 0-14 ja lämpötilan käyttöalue on erittäin laaja (-240 °C / +280 °С).

Tiivistenauhalla on BAM-, DVGW- ja TA Luft -hyväksyntä. Materiaalit täyttävät elintarvikevaatimukset.

Hyödyt

  • Laaja lämpötilan ja pH:n käyttöalue
  • Hydrofobinen, kestää UV-säteilyä ja sillä on pitkä hyllyikä
  • Helppo asentaa ja korvaa hektisissä seisokeissa leikatut tasotiivisteet
  • Erittäin pieni materiaalihukka
Pyydä tarjous

Käyttökohteet

Grönmark ePX ePTFE-tiivistenauha soveltuu käytettäväksi useissa erilaisissa staattisissa tiivistyskohteissa, kuten lämmönvaihtimissa, kolonneissa sekä suurissa paineastioissa. Hyvän muotoutuvuuden ja mittapysyvyyden ansioita soveltuu myös hieman vinossa oleviin laippapintoihin. ePTFE-tiivistenauha soveltuu hyvin esimerkiksi suurikokoisiin laippoihin, joihin ei ole kokonsa puolesta saatavilla levyistä leikattuja liitoksettomia tasotiivisteitä. Sopii myös hauraille laippamateriaaleille, kuten lasi- ja muovilaipoille.

  • pH-kesto 0-14
  • Lämpötilan käyttöalue -240 °C – +280 °С
  • Paineenkesto lämpötilasta riippuen, jopa 80-100 bar
  • Kokoonpuristuma (ASTM F36/J) 66%
  • Palautuvuus (ASTM F36/J) 15%

Varmista PTFE:n soveltuvuus käyttökohteeseen ennen asennusta.

Asennusohje

Tiivistenauhan kiinnitysteipin ansiosta suurten kappaleiden asennus helpottuu merkittävästi. Tiivisteen asennuksessa tulee varmistaa, että tiivistyspinnat ovat ehjät, puhtaat ja rasvattomat. Asentaessasi tiivistenauhaa, tulee nauhan liitoskohdan päätyihin tehdä leikkaukset. Leikkaa nauhan päätyyn viiste, joka on 1,5-2 kertaa nauhan leveyden pituinen. Aseta nauhan toinen pääty viisteen päälle 2,5-3 kertaa nauhan leveyden verran. Leikkaa päällimmäisen nauhan pinta suoraksi ja jätä liitoksen päälle nauhaa noin 0,2 kertaa nauhan paksuuden verran.

Pyydä tarkemmat asennusohjeet asiantuntijoiltamme.

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?

Pyydä tarjous

Lisää valitsemasi tuotteet tarjouspyyntökoriin.

Kokotieto
Tuotekoodi TuotenimiKokotietoYks.Saatavuus Tarjouspyyntökori