novaflon® PTFE-tiivisteet

novaflon ®-tuotelinja perustuu modifioituun tai paisutettuun PTFE:hen. Sen kemiallinen kesto kattaa suurimman osan hapoista ja emäksistä läpi koko pH-alueen 0-14. Tämän vuoksi se soveltuu melkein kaikille kemianteollisuudessa käytettäville väliaineille. Lisäksi novaflon® noudattaa EC 1935/2004 -asetuksen ja FDA:n periaatteiden vaatimuksia. novaflon® onkin hyvä vaihtoehto elintarvike- ja lääketeollisuuden tiivisteeksi.

Kaikilla novaflon®-tuoteperheen jäsenillä on erinomaiset tiiveysominaisuudet ja ne täyttävät helposti TA Luft -kriteerit. Ympäristönsuojelun ja haitallisten hajapäästöjen kannalta ne ovat erinomainen vaihtoehto tiivisteiksi.

novaflon®-tiivisteiden käyttölämpötila-alue on -210 – +260 °C ja säilyvät käytännössä ikuisesti, kun varastoinnissa noudatetaan ISO 2230 -standardin ohjeita. novaflon®-tiivisteet tarjoavat lukemattomia etuja verrattuna Virgin PTFE -materiaalia käyttäviin kilpailijoihin.

Hyödyt

 • Tiivistelevyjä suoraan varastossa
 • Leikkaamme monimutkaisetkin muodot suoraan piirustuksista
 • Autamme materiaalivalinnassa
 • Laadimme valmistuspiirustukset
 • Nopea toimitus

Tekniset ominaisuudet

 • Ei kylmävalumaa1 ja erittäin vähäinen kuumaryömy2
 • Kestää korkeita paine- ja lämpökuormia
 • Suuri jäännösjännitys
 • Hyvä mekaaninen lujuus (joka lämpökuorman alla)
 • Ulospuhalluksen kesto VDI 2200 -direktiivin mukaan

1= muodonmuutos paineen alla ilman lämmitystä
2= ryömy paineen ja lämmön vaikutuksesta

novaflon® 100 - Modifioitu PTFE erinomaisella pinnan mukautuvuudella

novaflon® 100 on PTFE-tiivistemateriaali, joka on täytetty ontoilla lasimikropalloilla. Materiaali kestää lähes kaikkia kemikaaleja läpi pH-alueen, mutta etenkin yli 85 °C hapoille se on täydellinen vaihtoehto. Täyteaine antaa materiaalille pienen huokoisuuden, jolloin matalallakin pintapaineella saadaan aikaiseksi hyvä tiiveys.

Riittävä tiivistyskyky saavutetaan lievästi huonokuntoisillakin, vaurioituneilla laipoilla, koska kokoonpuristuvuus on erittäin hyvä. novaflon® 100 onkin erinomainen tiiviste lasikuituvahvisteisille muovi- ja emaloiduille laipoille.

Materiaalin ryömyn kestoon on kiinnitetty huomiota suunnittelussa ja tämän takia ryömy korkeissa lämpötiloissa on vähäistä. Tämä johtaa hyvään jäännösjännitykseen.

Materiaalin työstäminen on helppoa perinteisillä menetelmillä. Tiiviste on helppo asentaa ja poistaminen onnistuu sujuvasti materiaalin tarttumattomien ominaisuuksien vuoksi. Materiaalista ei jää mitään jäämiä pinnoille tiivisteen poistamisen jälkeen.

novaflon® 200 - Modifioitu PTFE vahvoille emäksille

novaflon® 200 on PTFE-tiivistemateriaali bariumsulfaatti-täyteaineella. Yhdistelmän ansiosta materiaalin ryömyominaisuudet ovat optimaaliset ja se näkyy matalana kylmävalumana (ryömy).

novaflon® 200 on väliaineenkestoltaan erinomainen ja etenkin vahvat emäkset eivät tuota ongelmia keston kannalta.

novaflon® 200 ei sisällä väriaineita ja on fysiologisesti vaaratonta. Tämän vuoksi se on ideaali valinta elintarvike- ja lääketeollisuuden kohteisiin.

novaflon® 300 - Modifioitu PTFE vahvoille hapoille

novaflon® 300 silikaattitäytteinen PTFE-tiivistemateriaali. Väliaineen kesto on erinomainen pitäen sisällään niin konsentroidut hapot kuin vahvat emäkset (85 °C asti). Materiaali soveltuu myös liuottimille ja jäähdytysaineille.

Mekaanisesti novaflon® 300 on hyvin vakaa ja soveltuukin korkean paineen ja lämpötilan kohteisiin. Matalan ryömynsä vuoksi se kestää pitkiä aikoja käytössä.

novaflon® 500 - Puhdas ePTFE erittäin korkealla paineen kestolla

novaflon® 500 on 100 % puhdasta, paisutettua PTFE:tä, jonka kuidut ovat paisutusprosessin aikana suuntautuneet moniin eri suuntiin. Tämä aikaansaa materiaalille äärimmäisen pienen asettumisilmiön lämpökuormituksen aikana.

novaflon® 500 -materiaalilla on seuraavat edut:

 • maksimaalinen kemiallinen kesto
 • ei PTFE-materiaaleille ominaista kylmävalumaa (ryömyä)
 • mittavakaa

Koska novaflon® 500 -materiaalissa ei ole täyteaineita laisinkaan, sen kemiallinen kesto on hyvin korkea. Laippapintojen epätasaisuudet eivät haittaa materiaalin erinomaisen mukautumiskyvyn vuoksi. Nämä ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon prosessiteollisuuden putkistojen ja reaktoreiden laippoihin, mutta myös standardivaihtoehdon lääke-, elintarvike- ja panimoteollisuuteen.

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?