Laippatiiviste Frenzelit novaphit® SSTC TA-L XP (EN 1514-1)

Tiiviste on valmistettu korkealaatuisesta paisutetusta grafiitista, jonka puhtausaste on yli 99 %. Grafiitin tukimateriaalina on AISI 316L vetometalliverkko, jonka avulla pintapaine jakautuu tasaisesti koko tiivisteen alueelle ja vahvikkeen rakenteen ansiosta pienennetään tiivistevuotojen mahdollisuutta. Novaphit SSTCTA-L tiivisteen sisäinen kylläste vähentää edelleen vuotoja ja tiiviste läpäisee helposti tiiveysluokitukset VDI 2440 sekä VDI 2200 TA Luft testien mukaisesti.

Tiivisteelle on ominaista erittäin hyvä tiiveys- ja palautumiskyky ja se soveltuu hyvin kohteisiin, joissa olosuhteet vaihtelevat. Paras valinta voimalaitoksille ja prosessiteollisuudelle, kun halutaan saavuttaa mahdollisimman luotettava ja häiriötön tuotanto.

Frenzelitin XP-teknologian ansiosta grafiitin hapettuminen hidastuu ja käytön jälkeen tiiviste irtoaa laipoista helpommin. Katso lisää XP-teknologiasta alla olevasta videosta.

Hyödyt

  • Ei vuotoja, pitkäikäinen, kestää kovia paineita ja lämpötiloja
  • Hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden paras metallivahvisteinen grafiittitiiviste
  • Tiivistettä vaihdettaessa tiivistepintaa ei tarvitse mekaanisesti työstää
Pyydä tarjous

Käyttökohteet

Novaphit ® SSTC on loistava tiiviste höyrylinjoihin. Se kestää korkeita paineita jopa 200 bar paineeseen ja sillä on hyvä lämpötilan kesto aina +550°C asti. Alla olevassa kuvaajassa on harmaalla merkattu SSTC-tiivisteen vesi-/höyrylinjan paineen kesto lämpötilan funkitiona.

SSTC on osoittautunut parhaaksi tiivistevalinnaksi useissa eri käyttökohteissa, kuten muoviteollisuuden höyrykrakkereissa, lämmönsiirtonestepumpuissa, lipeälämmönvaihtimissa, boilerin luukkutiivisteenä ja kaasuinjektoreissa. Kerromme mielellämme lisää referensseistämme.

Helpoiten varmistatte tiivisteen soveltuvuuden eri käyttöolosuhteisiin Frenzelit novadisc -suunnitteluohjelman nettiversion avulla tästä linkistä: Novadisc Online. Asiantuntijamme opastavat mielellään laippaliitosten suunnitteluohjelman käytössä.

Rakenne

Novaphit ® SSTC
Tiiviste on valmistettu vetometallivahvikkeen molemmin puolin laminoiduista grafiittilevyistä. Levyjen väliin on lisätty impregnointiainetta, mikä estää kerrosten irtoamisen toisistaan tiivisteen leikkaus- tai asennusvaiheessa.

Novaphit SSTC rakenne

Huippulaatuinen paisutettu grafiitti

Jauhetut ja pestyt graffiittihiutaleet paisutetaan lämpötilakäsittelyn avulla, jolloin grafiitin tilavuus kasvaa merkittävästi. Paisutetusta grafiitista valmistetut tiiviistelevyt ovat pehmeitä sekä joustavia ja muotoutuvat hyvin laippojen pinnan epätasaisuuksiin.

Grafiitin laatua mitataan grafiitin puhtausasteella sekä kyvyllä vastustaa korkeissa lämpötiloissa tapahtuvaa grafiitin hapettumisen aiheuttamaa massan pienemistä. Novaphit-tiivisteissä käytetyn grafiitin hapettumisen vastustuskyky ja puhtausaste ovat korkeita (> 99 %). Grafiitin lämpötilakestoa kontrolloidaan jatkuvasti standardin DIN 28091-4 mukaisella testillä. 100 % saapuvista grafiittieristä tarkistetaan sekä testataan ja vain paras laatu hyväksytään käytettäväksi novaphit ® SSTC tiivisteissä.

Metallivahvike
Vetometallivahvike valmistetaan 0,15 mm paksuisesta AISI 316 L (EN 1.4404) levystä. Ohuen levyn loveamisen ja venyttämisen ansiosta saadaan valmistettua 0,4 mm paksu kolmiulotteinen ja kammiomainen tukeva rakenne. Vetometalli toimii jousena tiivistettä puristettaessa, minkä ansiosta tiiviste soveltuu hyvin myös muuttuviin lämpötiloihin ja paineisiin.


Vetometallivahvikkeen avulla pintapaine jakautuu tasaisesti koko tiivisteen alueelle ja vahvikkeen kammiomainen rakenne pienentää tiivistevuotojen mahdollisuutta. Tämä voidaan havaita vertaamalla vetometallivahvisteisen grafiittitiivisteen Fujifilmille jättämää kuviota reikälevyllä vahvistetun grafiittitiivisteen jättämään kuvioon. Alla olevassa kuvassa korkeamman pintapaineen alueet ovat värjäytyneet tummemman punaiseksi ja mahdollinen vuoto kulkee pitkin vaaleampia alueita. Vasemmalla reikälevyllä ja oikealla vetometallilla vahvistettu grafiittitiiviste.

Reikälevy ja vetometalli

XP-teknologia

Tuotekehityksen innovaatio

XP teknologia on merkittävä tuotekehitysaskel grafiittitiivisteille. XP teknologia perustuu epäorgaanisiin nanopartikkeleihin, jotka vaikuttavat tasaisesti koko tiivistelevyn alalle. Käsittelyn aktiiviset ainesosat ovat kemiallisesti inerttejä, joten ne eivät vaikuta negatiivisesti grafiitin loistaviin kesto-ominaisuuksiin.

Tarttumattomuusominaisuudet

Perinteisesti grafiittitiivisteisiin tehdään tarttumaton pinta orgaanisilla pintakäsittelyaineilla. Nämä menetelmät heikentävät tiivisteen ominaisuuksia ja stabiiliutta korkeissa lämpötiloissa. Epäorgaanisen XP teknologian avulla nämä haasteet on ratkaistu ja grafiittitiivisteestä saadaan tarttumattomaton heikentämättä tiivisteen ominaisuuksia korkeissa lämpötiloissa. XP teknologia säästää aikaa, vaivaa ja rahaa huoltotoimien aikana. Tiiviste irtoaa helposti tiivistepinnasta ilman, että tiivistepintaa tarvitsee mekaanisesti työstää. Yleisesti riittää, että pölyt pyyhitään ja laipan kunto tarkastetaan ennen uuden tiivisteen asennusta.

Parantunut hapettumisen kesto

XP teknologian avulla kauttaaltaan passivoidun grafiitin hapettuminen korkeissa lämpötuloissa vähenee merkittävästi. Tämä parantaa entisestään grafiittitiivisteen pitkää käyttöikää ja XP käsiteltyjä tiivisteitä voidaan käyttää hetkellisesti suunniteltua korkeammissakin lämpötiloissa.

XP teknologian hyödyt

  • Tarttumaton pinta – nopea ja helppo tiivisteiden vaihto säästää aikaa ja vaivaa
  • Minimoitu riski laippapintojen vaurioitumiseen
  • Hyvä hapettumisen kesto ja pitkä käyttöikä myös yli 250° C lämpötiloissa
  • Alhainen grafiittihäviö pienentää vuotoriskiä (< 3 % /h 670° C lämpötilassa, kun DIN 28090-2 mukainen raja on 4 %/h)
  • Parantunut luotettavuus ja käytettävyys

Tekniset tiedot

Saatavilla olevat levykoot ja paksuudet:

Levykoot: 1000 x 1000 mm, 1500 x 1500 mm, 2000 x 1000 mm
Paksuudet: 1,0 mm, 1,6 mm, 2,0 mm, 3,0 mm

Ominaisuus Standardi Yksikkö Paksuus 2 mm
Grafiitin puhtaus DIN 51 903 [%] > 99 %
Tiheys DIN 28 090-2 [g/cm³] 1,37
Puristuslujuus 300 °C DIN 52 913 [N/mm²] > 45
Kokoonpuristuvuus ASTM F 36 J [%] 37
Palautuvuus ASTM F 36 J [%] 17
Kylmä kokoonpuristuvuus DIN 28 090-2 [%] 36
Kylmä palautuvuus DIN 28 090-2 [%] 5
Kuuma viruma DIN 28 090-2 [%] 3
Kuuma palautuvuus DIN 28 090-2 [%] 4
Spesifinen vuotonopeus εKSW/200 DIN 3535-6 [mg/m/s] 0,01
Hapettumisarvo 670°C DIN 28 090-2 [%/h] < 4
Hapettumisarvo 670°C + XP DIN 28 090-2 [%/h] < 3
Vetolujuus poikittainen DIN 52 910 [N/mm²] 8
Kokonais klooripitoisuus DIN 28 0900-2 [ppm] ≤ 50
Liukoisen kloorin määrä QS-001-133 [ppm] ≤ 20
Kokonais fluoridipitoisuus QS-001-133 [ppm] ≤ 50

Muut ladattavat tiedostot

Saat lisätietoa novaphit ® SSTC-tiivisteistä esitteestä, teknisten tietojen lomakkeesta (data sheet) ja asennusohjeesta:

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?

Pyydä tarjous

Lisää valitsemasi tuotteet tarjouspyyntökoriin.

Laippatyyppi
DN-koko
Paksuus (mm)
Sisämitta (mm)
Ulkomitta (mm)
Tuotekoodi LaippatyyppiDN-kokoPaksuus (mm)Sisämitta (mm)Ulkomitta (mm)TuotenimiKokotietoYks.SaatavuusHinta € / kpl Tarjouspyyntökori