novaphit® grafiittitiivisteet

novaphit ®-tuoteperhe kattaa valikoiman korkealaatuisia, paisutetusta grafiitista valmistettuja tasotiivistemateriaaleja. novaphit ®-tiivisteet säilyttävät luotettavuutensa ja kestävyytensä jopa ääriolosuhteissa, joten ne ovatkin täydellinen vaihtoehto, kun tiivisteeltä vaaditaan loistavaa suorituskykyä yhdessä maksimaalisen käyttövarmuuden kanssa.

novaphit ®-tiivisteiden ominaisuuksia ovat:

  • sovelluslämpötila-alue -200 °C – 550 °C
  • erittäin laaja kemiallinen kesto
  • loistava mukautuvuus laippapintoihin
  • epäherkkä kuormituksen vaihtelulle

Frenzelit vuodesta 1881

Frenzelit on vuosikymmeniä valmistanut vaativiin teollisuussovelluksiin tiivistys-, suojaus- ja eristysratkaisuja:

 • Tiivisteet
 • Tekniset tekstiilit
 • Paljetasaimet

novaphit® SSTC

novaphit ® SSTC – Korkealaatuinen grafiittitiiviste vetometallivahvikkeella

novaphit ® SSTC on valmistettu korkealaatuisesta, pitoisuudeltaan vähintään 99 %, paisutetusta grafiitista. Sillä on loistava väliaineiden kesto ja se on luotettavuudeltaan ylivoimainen vaihtuvissa kuormituksissa.

Haponkestävästä teräksestä (1.4404 /AISI 316L) valmistetulla vetometallivahvikkeella saadaan paras mahdollinen tiivisteen suorituskyky verrattuna muihin markkinoilla oleviin vahvikkeisiin. Sen kolmiulotteinen rakenne osallistuu aktiivisesti tiivistysprosessiin vähentäen näin tiivisteen vuotamista. Paisutetun grafiitin ja verometallivahvikkeen yhdistelmä luo useita etuja:

 • optimaalinen pintapaineen jakautuminen
 • tiiveys säilyy muuttuvissakin olosuhteissa palautuvan rakenteen kautta
 • materiaali sallii hyvinkin kapeiden tiivisteiden valmistuksen
 • sietää hyvin asennusvirheitä
 • turvallista käyttää, vaikka materiaali olisi vääntynyt vahingossa

novaphit ® SSTC -materiaalia voidaan käyttää vaihtoehtona melkein kaikissa sovelluksissa, jolloin varastointikustannukset alenevat ja virheellisten tiivistevalintojen mahdollisuus pienenee. novaphit® SSTC on saatavilla myös XP-teknologialla.

novaphit® SSTC TA-L

novaphit ® SSTC TA-L – TA Luft -kriteerit täyttävä korkealaatuinen grafiittitiiviste

Kuten novaphit ® SSTC myös novaphit® SSTC TA-L on korkealaatuista paisutettua grafiittia yhdistettynä haponkestävällä vetometallivahvistuksella. Tämän lisäksi siinä on impregnointi, joka edellään parantaa materiaalin tiivistyskykyä.

novaphit ® SSTC TA-L on testattu VDI 2440 ja VDI 2200 -standardien mukaan. Materiaali täyttää helposti TA Luft -kriteerien vaatimukset tiiveydestä, joten sitä voi pitää ympäristön kuormituksen kannalta erinomaisena tiivistemateriaalivaihtoehtona. novaphit ® SSTC TA-L -tiivisteelliset laippaliitokset täyttävätkin TA Luft -kriteerien ja VDI 2290, DIN EN 13555 ja DIN EN 1591-1 -standardien vaatimukset.

novaphit ® SSTC TA-L voidaan käyttää vaihtoehtona useissa eri sovelluksissa ja on saatavilla myös XP-teknologialla

novaphit® SSTC TRD 401

novaphit ® SSTCTRD 401 – Ratkaisu ovaalien tarkastusluukkujen tiivisteeksi

novaphit ® SSTCTRD 401 on suunniteltu käytettäväksi paineastioiden ovaalien tarkastusluukkujen tiivisteinä.

Erinomaiset palautuvuus ja tiivistepintojen mukautuvuus tekevät siitä ideaalin vaihtoehdon mies-, käsi- ja pääluukkujen tiivistemateriaaliksi höyrykattiloihin. Riippuen materiaalin paksuudesta, ovaalin muotoinen kansitiiviste kestää 550 °C lämpötilaa ja 150 bar painetta.

novaphit ® SSTCTRD 401 on testattu ja hyväksytty VdTÜV Leaflet “Gasket 100” (aikaisemmin TRD 401) korkeimman ”d”-luokituksen mukaan.

novaphit ® SSTCTRD 401 on saatavilla XP-teknologialla.

 

novaphit® 400

novaphit ® 400 – Helposti työstettävä grafiittitiiviste metallivahvikkeella

novaphit ® 400 soveltuu täydellisesti tarkkaa tai kapeaa geometriaa vaativiin tiivisteisiin. Se on valmistettu korkealaatuisesta grafiitista, johon on yhdistetty haponkestävästä teräksestä tehty filmivahvike. Materiaalin työstettävyys muihin vahvikkeellisiin grafiittitiivisteisiin verrattuna on ylivoimainen, sillä sitä voi leikata aivan tavallisella veitselläkin. Materiaalia on saatavana 0,5 mm ainesvahvuudesta alkaen, joten käyttökohteita sille löytyy niin OEM- kuin prosessiteollisuudesta esimerkkinä liitokset, kompressorit, pumput, venttiilit jne.

novaphit ® 400 on ylivoimainen verrattuna perinteisiin, reikälevyvahvikkeellisiin tiivisteisiin, koska vahvike on upotettu siinä grafiitin sisään optimaalisesti. Siitä syntyy seuraavia etuja:

 • mahdollisuus ohuisiin tiivisteisiin
 • vaativien geometrioiden valmistus helppoa
 • ei loukkaantumisriskiä terävistä reunoista, joita voi leikatessa syntyä
 • ei kontaktikorroosiota laippapinnoille
 • ei kerrosten irtoamista leikattaessa tiivistettä
 • erinomainen hinta-laatusuhde

novaphit® MST

novaphit ® MST – Korkean suorituskyvyn monikerrostiiviste

novaphit ® MST on suunniteltu kohteisiin, joissa tarvitaan parasta suorituskykyä. Se koostuu kerroksista vuorotellen erittäin puhdasta grafiittia ja teräsvetometallia/-filmiä. Enimmillään se voi koostua kahdeksasta kerroksesta grafiittia, joiden väleissä seitsemän teräsvahvikekerrosta. Tämä rakenne mahdollistaa erityiset mekaaniset ominaisuudet ja parhaalla tiiveydellä.
Monikerrosrakenne parantaa tiivisteen käsittelyä ja tarjoaa samalla todella korkean paineen ja lämpötilankeston vaihtuvassakin kuormituksessa. Oikein suunniteltu rakenne kestää suuria pintapaineita ja väliaineen 250 bar paineen. Tiiviste on silti mittavakaa ja hyvin muokattavissa jopa kohteessa. Sen erinomainen muokkautuvuus sallii jopa asennusvirheet ja laippapintojen vauriot.

novaphit ® MST mahdollistaa TA Luft -kriteerien ja VDI 2290, DIN EN 1355 ja DIN EN 1591-1 -standardien mukaiset laippaliitokset. Materiaali voikin toimia yleistiivisteenä koko tuotantolaitoksella korvaten varmasti turvallisella tavalla useat eri materiaalit.

XP-teknologia kuuluu vakiona novaphit ® MST:hen mahdollistaen kiinnitarttumattoman pinnan ja paremman keston hapettumista vastaan.

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä