Ultrasuodatuskalvot (8 mm)

Ultrasuodatus soveltuu erittäin pienien partikkelien, kuten virusten ja proteiinien erotukseen nesteistä. Berghofin putkimalliset 8 mm ultrasuodatuskalvot ovat erinomaisia paljon kiintoainetta sisältävien vesien käsittelyyn ja kalvobioreaktori- (MBR) sovelluksiin. Kalvot vastustavat likaantumista erityisen tehokkaasti. Ultrasuodatusmoduulit muodostuvat toisiinsa liitetyistä kalvoputkista, jotka on pakattu paineputken sisälle. Suodatus tapahtuu kalvoputkissa sisältä ulos –periaatteella. Moduuleja on saatavissa 3”, 4”, 6”, 8” ja 10” halkaisijalla ja joko 3 tai 4 metriä pitkinä.

Kalvomoduulien paineputkia valmistetaan sekä lasikuituvahvistetusta muovista (GFPR) että PVC-muovista. Molempia tyyppejä on saatavilla sekä vastapesumahdollisuudella tai ilman sitä.

Ultrasuodatuskalvoja on tarjolla 5, 15, 50 ja 100 kD ja 30 nm erotusasteilla. Vaihtoehtoisina materiaaleina PES ja PVDF.

Berghofin innovatiiviset vastapestävät kalvosuodatusratkaisut toimivat pienillä (1.0 – 2.0 m/s) cross-flow nopeuksilla ja tuottavat silti suuren suodoskapasiteetin (50 – 100 l/m2/h) hyvin pienellä energian kulutuksella (0.2 kWh/m3 – 0.8 kWh/m3).

Hyödyt

 • Perinteisiin kalvoratkaisuihin verrattuna parempi kemikaalien kesto
 • Paljon kiintoainetta sisältävien nesteiden käsittelyyn
 • Soveltuu erittäin haastavien kiintoaineiden, kuten proteiinien suodatukseen
 • Saatavana myös vastapestävät kalvot / membraanit

Käyttökohteet

 • Proteiinien talteenotto
 • Biokaasulaitosten rejektivesien suodatus
 • Ammoniakin strippauksen esisuodatus
 • Stripperin kiertovesien suodatus
 • zero liquid discharge (ZLD) -sovellukset
 • RO-esisuodatus haastavissa käyttökohteissa
 • Kalvobioreaktori- (MBR) sovellukset

Ei-vastapestävät 8mm suodatinmoduulit

8 mm ei-vastapestävät ultrasuodatuskalvot toimivat erityisen hyvin sovelluksissa, joissa käytetään korkeita cross-flow nopeuksia ja suuria paineita. Kalvot ovat kestäviä ja sietävät likaantumista erittäin hyvin. Tämä takaa kalvojen pitkän käyttöiän ja optimaalisen suorituskyvyn.

Vastapestävät 8mm suodatinmoduulit

Berghofin vastapestävät ultrasuodatuskalvot voidaan puhdistaa ulkoa sisäänpäin tehtävällä, nesteen virtaukseen perustuvalla pesulla. Pesu voidaan tehdä suodatinten tuottamalla suodoksella tai tarvittaessa pesukemikaaleja sisältävällä vedellä. Tämä mahdollistaa kalvojen suorituskyvyn säilymisen korkeana haastavissakin olosuhteissa.

Kemikaaleja kestävät kalvot

Berghofin ultrasuodatuskalvoja on saatavilla myös erityisen hyvin kemikaaleja kestävinä. Nämä ns. CR-kalvot toimivat pH alueella 2-12 ja kestävät intensiivistä pesua vahvoilla alkaaleilla. Näin ne tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon keraamisille membraaneille haastavien jäte- tai prosessivesien käsittelyyn.

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?