Ultrasuodatusmoduulit (8 mm)

Berghofin 8 mm ultrasuodatuskalvot ovat erinomaisia paljon kiintoainetta sisältävien vesien käsittelyyn ja kalvobioreaktori- (MBR) sovelluksiin. Kalvot vastustavat likaantumista erityisen tehokkaasti. Ultrasuodatusmoduulit muodostuvat toisiinsa liitetyistä kalvoputkista, jotka on pakattu paineputken sisälle. Suodatus tapahtuu kalvoputkissa sisältä ulos –periaatteella. Moduuleja on saatavissa 3”, 4”, 6”, 8” ja 10” halkaisijalla ja joko 3 tai 4 metriä pitkinä.

Kalvomoduulien paineputkia valmistetaan sekä lasikuituvahvistetusta muovista (GFPR) että PVC-muovista. Molempia tyyppejä on saatavilla sekä vastapesumahdollisuudella että ilman sitä.

Ultrasuodatuskalvoja on tarjolla 5, 15, 50 ja 100 kD ja 30 nm erotusasteilla. Vaihtoehtoisina materiaaleina PES ja PVDF.

Berghofin innovatiiviset vastapestävät kalvosuodatusratkaisut toimivat pienillä (1.0 – 2.0 m/s) cross-flow nopeuksilla ja tuottavat silti suuren suodoskapasiteetin (50 – 100 l/m2/h) hyvin pienellä energian kulutuksella (0.2 kWh/m3 – 0.8 kWh/m3).

Hyvä tietää!

Berghofin ultrasuodatuskalvomoduulit saatavilla myös halkaisijaltaan 5 mm

 • ei-vastapestävät
 • vastapestävät
 • kemikaaleja kestävät kalvot

8 mm ei-vastapestävät ultrasuodatuskalvot toimivat erityisen hyvin sovelluksissa, joissa käytetään korkeita cross-flow nopeuksia ja suuria paineita. Kalvot ovat kestäviä ja sietävät likaantumista erittäin hyvin. Tämä takaa kalvojen pitkän käyttöiän ja optimaalisen suorituskyvyn.

Berghofin vastapestävät ultrasuodatuskalvot voidaan puhdistaa ulkoa sisäänpäin tehtävällä, nesteen virtaukseen perustuvalla pesulla. Pesu voidaan tehdä suodatinten tuottamalla suodoksella tai tarvittaessa pesukemikaaleja sisältävällä vedellä. Tämä mahdollistaa kalvojen suorituskyvyn säilymisen korkeana haastavissakin olosuhteissa.

Berghofin ultrasuodatuskalvoja on saatavilla myös erityisen hyvin kemikaaleja kestävinä. Nämä ns. CR-kalvot toimivat pH alueella 2-12 ja kestävät intensiivistä pesua vahvoilla alkaaleilla. Näin ne tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon keraamisille membraaneille haastavien jäte- tai prosessivesien käsittelyyn.

Tuote- ja palvelukehityspäällikkö

Asiantuntija apunasi

Simo Aho
Puhelin 050 540 1757
simo.aho@gronmark.fi

>

Kerro tarpeistasi yhteydenottolomakkeella

x

Miten voimme auttaa sinua?

Nimi*

Yritys*

Sähköposti*

Puhelin

Kirjoita viestisi tähän*

Saatat olla kiinnostunut myös näistä…

 • F-moduuli i5

  Ultrasuodatusmoduulit (5 mm)

 • NF-kalvo

  NF-kalvot

 • RO-kalvo

  RO-kalvot

 • UF2

  UF-kalvot