Suihkuputket

Suihkuputkia käytetään paperi- ja selluteollisuudessa etenkin viirojen ja huopien puhdistukseen, kunnostukseen, kostutukseen, telojen pesuun ja kaavareiden voiteluun. Massaosastoilla suihkuputkia käytetään rumpupesureissa ja -saostimissa viirojen puhdistukseen. Hiomossa hiomakoneen kiven pesu ja jäähdytys tehdään suihkuputkilla.

Myös lietteiden vedenpoistolaitteissa, teräksen valmistuslinjoissa ja elintarviketeollisuudessa käytetään suihkuputkia.

Puhdistusharjallisen suihkuputken avulla paperikoneen viirojen ja huopien puhdistukseen voi käyttää kiertovettä. Harja puhdistaa suuttimet ja putken sisäpinnan tehokkaasti pienellä vaivalla. Puhdistusharjaa voi käyttää käsipyörällä tai räikällä, mutta harjan käytön voi myös automatisoida 10.900-harjanpyörityslaitteella. Suihkuputket voivat olla kiinteitä matalapaine- tai oskilloivia korkeapainesuihkuputkia. Oikealla suuttimien mitoituksella suihkuputken vedenkulutusmäärä voidaan optimoida haluttuun pesutulokseen.

Tilaustuote

Edut

Stamm-suihkuputket tunnetaan laadusta ja kestävästä rakenteestaan. Stamm on toimittanut ympäri maailmaa teollisiin kohteisiin n. 60 vuoden aikana enmmän kuin 120 000 suihkuputkea. Seuraavat edut saat käyttämällä Stamm-suihkuputkia:

 • Puhtaan veden ja energian säästö kiertoveden käytön avulla
 • Suuttimien tehokas toiminta puhdistusharjan avulla
 • Suuttimien luotettava kiinnitys putkeen ja suuttimien helppo vaihto
 • Erikoismateriaalit syövyttäviin olosuhteisiin

Stamm GmbH & Co. KG:lla on käytössään ISO 9001-2015 -laatujärjestelmä

Käyttökohteet

Suihkuputkia käytetään paperi- ja selluteollisuudessa, terästeollisuudessa, elintarviketeollisuudessa sekä vedenkäsittelylaitoksilla seuraaviin kohteisiin:

  • Viirojen ja huopien puhdistus
  • Kunnostus
  • Kostutus
  • Telojen puhdistus
  • Pudotussuihku

Puhdistusharja

Harjallisen suihkuputken käyttö tapahtuu venttiilissä olevan käsipyörän tai räikän välityksellä tai automaattisesti harjanpyörityslaitteen avulla. Puhdistusharjaa saa teräksisenä sekä erittäin kestävänä, käsintehdyllä harjastuksella (STAMM Design) tai edullisemmalla, koneellisesti tehdyllä harjastuksella. Koneellista harjaa saa myös muovisena.

Vaihtoharjoja voidaan toimittaa osiin jaettuna ahtaisiin kohteisiin tai kun suihkuputki on pitkä. Lyhyenä toimitetava harja on edullisempi kuljettaa, vie vähemmän tilaa varastossa ja helpottaa asennusta. Osien liitäminen ei vaadi hitsaamista vaan onnistuu ilman työkaluja.

Harjaa saa myös segmenttiharjastuksella. Segmentit ovat kiinni keskusputkessa ruuviliitoksilla ja vain vikaantuneet segmentit voidaan vaihtaa koko harjan sijaan.

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?