Erhardt+Leimer-ketjukiristimet

Paperin- ja kartonginvalmistuksessa on olennaisen tärkeää säilyttää oikea viiran kireys. Erhardt+Leimer automaattisten viirankiristimien avulla kuivatusviirojen kireys pysyy lämmönsiirron kannalta optimaalisella 3,5-4,0 kN/m alueella.

Kuivatusosalla ratakatkon aikana sylinterin ja viiran välistä poistunut raina aiheuttaa polyesteriviiraan lämpötilapiikin, mikä kutistaa viiraa. Kutistunut viira aiheuttaa kireyspiikin, mikäli kiristin ei reagoi riittävän nopeasti nousevaan viiran kireyteen. E+L kiristimeen integroitu kireyden mittaus ja nopeatoiminen sähkömoottori toimilaitteena takaavat kiristimen nopean toiminnan, jolloin kireyspiikit ovat vain 0,1-0,2 kN/m suuruisia. Optimaalisen kireydenhallinnan avulla kiristimet voidaan säätää toimimaan lähempänä optimaalista toiminta-aluetta, pysyen samalla telojen maksimaalisen kuormituksen alapuolella. Optimaalinen kireydenhallinta vähentää täten ratakatkoja sekä laakeri- ja viiravaurioita. Lisäksi tasainen viiran kireys parantaa rainan kosteusprofiilia sekä viiran ohjattavuutta ajon aikana.

Hyödyt

  • Automaattinen kireyden hallinta
  • Nopeatoiminen
  • Ehkäisee kireyspiikkejä ratakatkojen aikana
  • Vähemmän ratakatkoja sekä laakeri- ja viiravaurioita
  • Parempi viiran ohjattavuus

Toiminta ja käyttökohteet

Ketjukiristimiä käytetään pääsääntöisesti kuivatusosan viirojen kiristykseen. Kireyden mittaus voidaan toteuttaa integrotuna kiristimeen tai ulkoiseen telaan. Parhaan kireysmittauksen saamiseksi voima-anturi kannattaa integroida suoraan kiristystelaan. Voima-anturi mittaa jatkuvasti viiran kireyttä ja digitaalinen kolmipisteohjain vertaa sitä asetettuun arvoon. Jos mitatussa ja asetetussa arvossa on poikkeamaa, ohjainyksikkö lähettää viiveettömän korjaussignaalin kiristimen sähköiselle toimilaitteelle, joka kiristää tai löysää viiraa juuri tarpeen mukaisesti.

Ketjukiristimille suositellaan viiran 180º kietomakulmaa, mikä toteutuukin kuivatusryhmissä, joissa on sekä ylä- että alaviira. Kuivatusryhmissä, joissa on yksiviiravienti, kietomakulma jää tyypillisesti tätä pienemmäksi ja kietomakulma muuttuu kiristystelan paikan mukaan. Näissä kohteissa saavuteen tarkka kireysmittaus, kun käytetään Erhardt+Leimerin kehittämää kietomakulman kompensointia. Tämän avulla saadaan nopein ja luotettavin kireysmittaustieto kaikissa mahdollisissa viiravienneissä ja kiristinratkaisuissa.

Lisätietoa löydät alla olevasta linkistä:
Erhardt+Leimer Chain Type Stretching Systems

Tekniset tiedot

 

Ketjukiristimiä on kahta mallia: SP 1002 ja SP 1502. Ensimmäinen on tarkoitettu korkeintaan 7 m ja jälkimmäinen vähintään 7 m leveille koneille. N-malli on tarkoitettu puristin- ja T-malli kuivatusosalle.

SP 1002 N
SP 1502 N
SP 1002 T SP 1502 T
Maks. voima 43 kN 90 kN 65 kN 140 kN
Maks. liike 3500 mm 3500 mm 3500 mm  3500 mm
Liikenopeus 280 mm / min 250 mm / min 280 mm / min 250 mm / min
Laakeripesän halkaisija 190 − 300 mm 235 − 360 mm 190 − 300 mm 235 − 360 mm
Käyttöalue Märkä Märkä Kuiva Kuiva
Materiaali Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs Maalattu teräs Maalattu teräs
Ympäristön lämpötila +10 – +60 °C +10 – +60 °C +10 – +130 °C +10 – +130 °C
Liikkeen rajoitus Indukt. lähestymiskytkin Indukt. lähestymiskytkin Rajakytkin Rajakytkin
Teho 0.75 kW 1.5 kW 0.75 kW 1.5 kW
Suojausluokka IP 66 IP 65 IP 66 IP 65

 

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?