Täryseulojen määräaikainen huoltaminen on tärkeää laiterikkojen sekä lopputuotteen laadun kannalta

Täryseulojen määräaikainen huoltaminen on tärkeää kartonkitehtaan lopputuotteen laadun kannalta

Metsä Boardin Kyrön tehtaalla tärysihtien seulaverkkoja oli alkanut rikkoutumaan normaalia tiheämmin ja yhdestä tärysihdistä oli alkanut kuulumaan epäilyttävää ääntä. Myös kaikilla sihdeillä sck-puhdistusrenkaat olivat kuluneet alamittaisiksi, mikä saattoi edesauttaa sihtiverkkojen rikkoutumisia.

– Edellisestä kokonaisvaltaisesta tärysihtien huollosta oli kulunut hieman liian kauan aikaa. Covid-19-pandemia aiheutti sen, että vuosihuoltoseisokilla ja kaikilla muillakin seisokeilla ulkopuolisten määrä pyrittiin minimoimaan, eli tämä oli pääsyy huoltovälin venymiseen, kertoo Sami Hakala Metsä Boardilta.

Vaikka pandemiasta ei olla vielä päästy eroon, huoltokäynti oli välttämätön. Ennen huoltokäyntiä sovittiin covid-19-pandemian sekä tarvittavien varaosien osalta toimintamalli Grönmarkin asiantuntijoiden sekä Metsä Boardin välillä. Huolto saatiin toteutettua suunnitelman mukaisesti.

– Huollossa havaitut poikkeamat saatiin jokaisen tärysihdin osalta kunnostettua. Käytännössä kaikkien kuluneiden osien tilalle vaihdettiin uudet. Huollon yhteydessä myös sck-puhdistusrenkaat vaihdettiin uusiin. Tilanne tärysihtien rikkoutumisen osalta on normalisoitunut sekä ääni, joka yhdeltä tärysihdiltä kuului, saatiin huollon aikana korjattua, Sami raportoi.

– Grönmarkin palvelu laitteiden huollossa on ollut aina erittäin ammattitaitoista ja huoltoraportit kattavia. Tärysihtien määräaikainen huoltaminen on tärkeää laiterikkojen sekä lopputuotteen laadun kannalta. Tärysihtien häiriötön toiminta edesauttaa teräpäällystyksessä viiruttoman lopputuotteen valmistusta, Sami jatkaa.

Sami Hakala
Käyttöpäällikkö
Metsa Board Oyj, Metsä Board Kyro

Asiantuntija apunasi

Varaosat, huollot ja tekninen palvelu Henri Sopanen

Grönmark tarjoaa täryseuloille kattavat määräaikaishuollot. Säännölliset huoltokäynnit pitävät täryseulan toiminnan optimaalisena ja pidentävät täryseulan elinkaarta. Kaikki huoltokäynnin yhteydessä tehdyt toimenpiteet dokumentoidaan.