Grönmarkin henkilökunta sieniretkellä Nuuksiossa.

Sieniretki Nuuksiossa

Tiimimme sieniharrastajat, Tuomas ja Mari, ehdottivat loppukesän tyhy-aktiviteetiksi sieniretkeä lähimetsään. Lähimetsäksi valikoitui upea Nuuksion kansallispuisto ja oppaaksemme saimme Ollin feel the nature -yrityksestä. Miten onnekkaita olemmekaan, että meillä on ”takapihalla” Nuuksio.

Metsässä liikkuminen oli kaikille tuttua puuhaa, mutta sienituntemuksessa oli huomattavia eroja. Ollin tärkein neuvo oli, että kerää koriin vain ja ainoastaan ruokasieniä, jotka varmuudella tunnistat. Tämä helpolta kuulostava ohje ei ole ihan yksinkertainen käytännössä – se tuli todistettua retkellämme. No, onneksi herkulliset mustatorvisienet ovat helposti tunnistettavia, eikä ole vaarallista, jos sekoittaa ne ruskotorvisieniin.

Keräilimme mustatorvisienien lisäksi kanttarelleja, suppilovahveroita, herkkutatteja, kangastatteja, punahaperoita, vaaleaorakkaita ja lampaankääpiä. Paistelimme ja maistelimme sieniä retken päätteeksi taukopaikalla. Sienestäjille jäi kotiinviemisiksi hyödyllisiä vinkkejä, herkullisia sieniä sekä metsässä rauhoittunut mieli.

Grönmarkin henkilökunta sieniretkellä Nuuksiossa.

Grönmark on yli 100-vuotias teknisen kaupan palveluyritys ja tarjoamme ratkaisuja erotustekniikkaan, suojaukseen ja tiivistämiseen. Luomme räätälöityjä asiakaskohtaisia ratkaisuja ja haluamme aidosti auttaa asiakasyrityksissä toimivia ihmisiä työssään.