Huokoiset anturisuojat mittalaitteille

Huokoisia suodattimia voidaan käyttää mitta-anturien ja kaasuanalysaattorien suojaamiseen, kaasuvirtausten tasaamiseen sekä suodattamiseen. Anturisuojat ja suodattimet voidaan valmistaa mm. pulvereista sintraamalla useista eri materiaalivaihtoehdoista. Pulverin kokoluokituksen ja tuotteen valmistustavan valinnalla voidaan vaikuttaa mm. suodatusasteeseen sekä huokoisuuteen. Materiaalivalinnalla voidaan vaikuttaa tuotteen kemialliseen kestävyyteen, lämpötilakestoon sekä veden tai öljyn hylkimisominaisuuteen.

Anturisuojat ja suodattimet räätälöidään tarpeenne mukaisesti ja autamme erittäin mielellämme kehitystyössä jo projektin alkuvaiheessa. Kun tuotteen eri valmistustekniset vaihtoehdot ja materiaalivalinnat huomioidaan jo tuotekehityksen alkuvaiheessa, minimoimme isompien tuotantoerien kustannukset, varmistamme tuotteen mekaanisen keston, toiminnallisuuden, sujuvan loppuasennuksen ja näyttävän ulkoasun.

Hyödyt

  • Yksilöllisesti räätälöidyt ratkaisut
  • Useita materiaalivaihtoehtoja
  • Pienistä koe-eristä suuriin tuotantosarjoihin
  • Koekappaleita suoraan varastosta

Materiaalivaihtoehdot

Lopputuotteen käyttöolosuhteiden ja haluttujen ominaisuuksien perusteella materiaalivalintana voi olla erilaiset metallit, PTFE tai PE. Anturisuojissa tyypillisesti käytettyjä metalleja ovat pronssi, AISI 316 L sekä Hastelloy C276. Erittäin korkeisiin, jopa 1000 °C lämpötiloihin materiaalina voi olla myös GKN RHT FeCrAl.

PTFE on luonnostaan hydrofobinen (vettä hylkivä), jolloin se soveltuu hyvin käyttökohteisiin, joissa halutaan pitää ympäristön kosteus mitta-anturin ulkopuolella. Huokoinen PTFE voidaan muuttaa oleofobiseksi (öljyä hylkiväksi) nanopinnoitteen avulla. PTFE:hen voidaan myös seostaa lisäaineita, jolloin voidaan muuttaa esim. tuotteen sähkönjohtavuutta.

Rakenne, kierteet ja hitsaaminen

Anturisuojat ja suodattimet ovat tyypillisesti pulvereista sintrattuja huokoisia tulppia, avoimia sylintereitä, levyjä tai kiekkoja. Pulveriin voidaan sintrata kiinteitä osia jo tuotteen valmistusprosessissa. Tällöin esim. toisesta päästä suljettuun tulppaan saadaan kiinnitettyä avoimen päädyn kierreosa erittäin kestävällä liitoksella. Kiinteä kierreosa voi olla ulko- tai sisäkierteellä ja siihen voidaan työstää valmiiksi avainväli helpottamaan tuotteen asennusta.

Kierreosan lisäksi metalliseen huokoiseen sintteriin voidaan liittää kiinteitä reunaosia ja -renkaita, jotka helpottavat niiden hitsaamista. Metallisten sinttereiden huokoista osaa voidaan myös työstää ja hitsata. Työstämällä esim. sintterikiekon ulkoreunaa, saadaan kiekon ulkohalkaisijan mittatoleranssi tiukaksi. Huokoisten metallisintterien hitsaaminen vaatii oikean menettelytavan ja ammattitaitoa. Kysy lisää tuotteiden työstöstä ja hitsaamisesta asiantuntijoiltamme.

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?