GKN SIKA-RHT Kuumien kaasujen suodattimet

GKN valmistaa pulverisintrattuja huokoisia suodatuselementtejä, jotka soveltuvat erittäin hyvin kuumien kaasujen suodatukseen esim. kaasutusprosesseissa. RHT-materiaali kestää jopa 1000° C lämpötiloja sekä tuotekaasun haastavia kemiallisia olosuhteita. Huokoiset elementit voidaan hitsata kiinteään laippaan ja täten valmistaa triadi-tyyppisiä suodatuselementtejä. Triadilla voidaan korvata yksittäinen keraaminen kuitusuodatuselementti. RHT-elementit ovat mekaanisesta kestäviä ja ne soveltuvat käytettäväksi ympäristöissä, joissa on värinöitä ja olosuhteiden voimakasta vaihtelua.

VTT on testannut RHT materiaalin lämpötila- ja korroosiokestoa laboratorio- sekä pilot-mittakaavassa. Laboratoriotesteissä lämpötila oli 700° C ja H2S-pitoisuus enimmillään jopa 7500 ppm. Kysy asiantuntijoitamme tarkemmin testituloksista ja keskustellaan samalla RHT:n soveltuvuudesta prosesseihinne.

Hyödyt

  • Kestää erittäin korkeita lämpötiloja aina 1000° C asti
  • Korroosionkestävä jopa korkeissa H2S-pitoisuuksissa
  • Erinomainen suodatustehokkuus
  • Erittäin kestävä ja pitkäikäinen rakenne
  • Voidaan hitsata laippoihin ja välttää tiivisteiden käyttö

Tekniset tiedot

GKN SIKA-RHT -suodatuselementin suurin mahdollinen ulkohalkaisija on 60 mm ja maksimipituus 1550 mm. Teoreettisesti näitä mittoja pystytään kasvattamaan ja kannattaa olla yhteydessä asiantuntijoihimme, mikäli standardimitat eivät täytä vaatimuksianne.

Suodattimen huokoisuusastetta pystytään räätälöimään käyttökohteen tarpeiden mukaisesti aina 1 µm nimelliseen suodatusasteeseen asti (kaasuille).

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?