Palvelemme poikkeustilan aikana

Grönmark palvelee myös poikkeustilanteen aikana – seuraa uutisia tästä

Seuraamme poikkeustilanteen kehittymistä päivittäin ja mukautamme toimintaamme annettujen ohjeiden mukaisesti. Tulemme päivittämään tälle sivulle mm. päämiestemme sekä rahtiyhtiöiden ilmoittamista toimituksiin liittyvistä muutoksista heti kun saamme ne tietoomme.

7.10.2020
Kesällä ja alkusyksyllä kaikki toiminnot sujuivat lähes normaalisti ja näkymät tulevaan luonnehdittiin hyvin positiiviksi. Nyt kuitenkin koronaviruspandemia nostaa päätään, eikä voida olla täysin varmoja millaisia muutoksia se tuo tullessaan. Toistaiseksi kaikki toimii hyvin asiakkaidemme näkökulmasta, tuotannot ovat käynnissä ja rahtiyhtiöt kuljettavat tuotteita normaaliin tapaan. Seuraamme tilannetta ja informoimme asiakkaitamme jos tilanteeseen tulee muutoksia.

6.5.2020 (klo 17.15)
Varova tiedottaa, että koronavirusepidemian tasaantuessa Euroopassa koronavirusrajoitusten purku on vaiheittain alkamassa Suomen lisäksi myös monessa muussa maassa. Rajoitusten purku on ajankohtaista myös mm. Etelä-Euroopassa. Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa ovat teollisuudelle ja liiketoiminalle määrätyt sulkutoimenpiteet asteittain vähenemässä.

Liikenne Pohjoismaista, Saksasta ja muualta Keski-Euroopasta on sujunut poikkeustilanteesta huolimatta ilman huomattavia viiveitä.

29.4.2020 (klo 19.15)
Italiassa aloitetaan asteittain poistamaan koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia. 4.5.2020 avataan teollisuusyrityksiä, mutta niiltä vaaditaan avaamisen ehtoina tiukkoja terveys- ja turvallisuustoimenpiteitä. Muuttuneen tilanteen ansiosta kaikki italialaiset yhteystyökumppanimme ovat 4.5.2020 alkaen taas avoinna ja toiminnassa.

23.4.2020 (klo 10.30)
Varovan tiedotteen mukaan poikkeusoloissa toimiviiin rahtikuljetuksiin ei ole viime päivinä tullut huomattavia muutoksia. Euroopan maantieliikenteessä tuonti- ja vientilähetykset kulkevat lähes kaikkialle. Tiettyjen alueiden kuljetusmäärissä on ollut nähtävissä jopa pientä piristymistä.

Poikkeusolojen jatkuessa Varova muistuttaa kuitenkin, että normaaleja kuljetusaikoja ei toistaiseksi voida taata. Lisäksi on tärkeää, että lähettäjä varmistaa aina kuljetustilausta tehdessä, että lähetys voidaan vastaanottaa määräpaikassa. Jos lähetystä ei voida toimittaa, aiheutuu tästä erityisjärjestelyitä ja lisäkustannuksia.

8.4.2020 (klo 14.30)
Osa italiaisista tuotantolaitoksista on edelleen suljettuna poikkeustilanteen vuoksi ainakin 17.4.2020 asti. Tämä ei koske yrityksiä, jotka valmistavat kriittisiä laitteita sekä komponentteja lääke- ja elintarviketeollisuudelle. 

Varovan tiedotteen mukaan rahtia saadaan kuljetettua tämänhetkisessä tilanteessa lähes kaikkialle, mutta kuljetusajoissa esiintyy väistämättä poikkeuksia normaaleihin aikatauluihin. Paikalliset rajoitukset, rajatarkastukset ja liikeyritysten sulkeminen aiheuttavat kuljetusten hidastumista. Suurempia muutoksia aiemmin tiedottamaamme ei ole ilmennyt, mutta seuraamme tilanteen kehittymistä.

27.3.2020 (klo 10.30)
Etätyöskentelyn työkalumme kehittyvät ja nyt pääset yhteystiedot-sivulta varaamaan online-tapaamisen haluamasi asiantuntijan kanssa. Olethan meihin yhteydessä, mikäli verkkotapaaminen tai puhelinpalaveri on teille ajankohtaista. Online-kalentereihimme pääset tästä linkistä: gronmark.fi/yhteystiedot

26.3.2020 (klo 11.30)
Italian tilanne on muuttunut ja tiedossamme on, että viranomaisten määräyksellä osa yrityksistä on suljettuna ainakin 3.4.2020 asti. Ilmoitamme suoraan asiakkaillemme mahdollisista toimitusaikaviivästyksistä.

25.3.2020 (klo 10.00)
DHL Express on ilmoittanut, että he tekevät edelleen parhaansa voidakseen tuottaa luotettavia kuljetuspalveluja myös tässä poikkaustilanteessa. Kaupallisten lentojen rahtikapasiteetin pienenemisen johdosta DHL Express ottaa käyttöön pikarahteihin poikkeustilannelisämaksun, joten nyt on syytä varautua kohonneisiin pikarahtimaksuihin.

24.3.2020 (klo 11.00)
Yhteistyökumppanimme Varovan mukaan rahtiliikenne kulkee lähes koko Euroopan alueella, vaikka useiden valtioiden rajat ovat kiinni henkilöliikenteen osalta. Kuljetuksien aikatauluihin vaikuttavat kuitenkin laivavuorojen peruutukset, kuljettajille määrätyt karanteenit ja tarkastukset sekä näiden aiheuttamat rekkajonot rajoilla.

Muutosten johdosta on syytä varautua viivästyksiin rahtien osalta. Ilmoitamme tietoon tulevista viivästyksistä suoraan asiakkaillemme.

23.3.2020 (klo 15.00)
Italia rajoittaa teollisuusyritysten toimintaa, mutta tämä ei ilmeisesti koske kaikkia toimialoja eikä maantieteellisiä alueita. Tiedossamme on, että ainakin yhdellä toimittajallamme tulee olemaan kolmen päivän tuotantokatkos. Ilmoitamme tietoon tulevista viivästyksistä suoraan asiakkaillemme.

23.3.2020 (klo 10.00)
Mikäli teille tulee muutoksia tavaroiden vastaanottoon liittyen, pyydämme olemaan välittömästi yhteydessä osoitteeseen info@gronmark.fi, niin sovitaan yhteisesti tavarantoimitusten poikkeusmenettelyistä.

20.3.2020
Maailmalla vallitsee Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne ja myös me Grönmarkilla olemme ryhtyneet tarvittaviin järjestelyihin. Olemme kaikki olleet etätöissä jo 13.3.2020 lähtien ja vältämme muutenkin turhaa liikkumista kotiemme ulkopuolelle. Meillä on erittäin hyvät valmiudet etätyöskentelyyn ja myös puhelinvaihteemme toimii normaalisti.