Hiomakoneen hiontatuen liukupalpjen 3D tulostus

Hiomakoneen hiontatuen liukupaloja on 3D-tulostettu jo yli 100 kpl

Hiomakoneen hiontatukien liukupalat on aikaisemmin valmistettu valkometallista valamalla ja niillä on ollut noin 12 viikon toimitusaika. Asennusvaiheessa liukupalojen käsittelyssä on pitänyt käyttää nosturia ja neljän palan työläs asennusprosessi on kestänyt jopa 45 minuuttia. Nyt Herkulekselta on mahdollisuus saada 3D-printattuja, muovista valmistettuja liukupaloja, joiden toimitusaika on vain joitakin viikkoja ja ne voidaan vaihtaa ilman nosturin apua jopa 15 minuutissa. 

Helmikuusta 2016 lähtien 3D-printattuja liukupaloja on valmistettu jo yli 100 kpl. 3D-piirustusten perusteella EOSINT P 760 3D-tulostin valmistaa jauhekerrosfuusiomenetelmällä kahden tehokkaan laserin avulla korkea- ja tasalaatuisia liukupaloja, joiden kesto vastaa metallisia liukupaloja.

”Liukupalat eivät ole ainoita tuotteita, joita me valmistamme 3D-tulostimella”, sanoo tuotantopäällikkö Thomas Meyer. ”Valmistamme myös monia muita komponentteja, joista jotkut ovat hyvin monimutkaisia ​​ja vaikeita valmistaa tavanomaisilla menetelmillä”.