Puupuristeiset kuormalavan välituet

Polima valmistaa kuormalavojen välitukia sahojen ja huonekalutehtaiden sahausjätteestä valupuristustekniikalla. Puupuristeisia lavapalikoita on saatavilla neliskanttisten lisäksi pyöreinä ja puolipyöreinä. Kokovalikoima on laaja ja palikat voidaan valmistaa myös erikoismitallisina.

Puupuristeisilla palikoilla on useita hyötyjä verrattuna sahattuun puuhun. Jokaiseen valumuottiin punnitaan syötettävät raaka-aineet, mikä takaa valmiin lavapalikan pienen tiheysvaihtelun. Valumenetelmä ja alhainen tiheysvaihtelu minimoi palikoiden halkeamisen lavojen valmistusvaiheessa. Muottivalun ansiosta ulkoisten mittojen vaihtelu on erittäin vähäistä ja ulkopinta on sileä, mikä mahdollistaa lavapalikoiden leimaamisen tai muun merkinnän. Käyttämällä pyöreitä tai puolipyöreitä lavapalikoita, pienennetään lavapalikoiden kokonaistilavuutta. Muottivaletut lavapalikat ovat käyttövalmiita eikä niitä tarvitse sahata tai muuten työstää. Palikat on pakattu lavoille siten, että ne ovat suoraan syötettävissä valmistuslinjalle.

Kysy meiltä myös valmiiksi maalattuja, leimattuja tai yhteensidottuja FlexKloss-palikoita.

Hyödyt

  • ei halkeile naulattaessa
  • vähäinen mittavaihtelu
  • sileä ulkopinta, hyvä leimattavuus

Tekniset tiedot

Kuormalavan välituista käytetään useita eri nimityksiä, joista yleisimpiä lienee ainakin lavaklossit ja lavapalikat.

Poliman puupuristeiset lavapalikat valmistetaan valupuristustekniikalla puunjalostusteollisuuden kuorettomasta sahaus- ja työstöjätteestä, urea-formaldehydi-liimasta, parafiinivahasta sekä kovettajasta. Kovettaja koostuu ammoniumsulfaatin ja urean vesiliuoksesta ja sen osuus lopputuotteessa on noin 0,2 %. Puun osuus lopputuotteessa on noin 90 %.

Lavapalikoiden formaldehydipitoisuus alittaa E1-arvon ja ne voidaan hävittää ympäristölupien mukaisesti jätteenpolttolaitoksissa.

Puupuristeisten lavapalikoiden valmistusmenetelmän ansiosta ne täyttävät ISPM 15:2009 vaatimukset ja ne on siten luokiteltu vapaiksi kasvituholaisista.

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?