Puupuristeiset hylsytulpat

Polima valmistaa hylsytulppia sahojen ja huonekalutehtaiden sahausjätteestä valupuristustekniikalla. Puupuristeisia hylsytulppia on saatavilla useita eri tyyppejä ja valikoima on laaja. Hylsytulppia voidaan valmistaa myös erikoismitallisina ja ne voidaan varustaa keskireiän sulkukartongilla.

Valutekniikan ansiosta hylsytulppiin voidaan tehdä esim. keskitysurituksia, minkä avulla pinot pysyvät suorassa. Viistettyihin ulkoreunoihin voidaan tehdä nystyröitä, joiden ansioista tulpat pysyvät tiukasti paikoillaan vaikka hylsyjen sisämitta hieman vaihtelisikin.

Hyödyt

  • Pysyy hylsyssä, vaikka sisämitta hieman vaihtelisikin
  • Monimutkaiset muodot mahdollisia
  • Voidaan hävittää polttamalla
Pyydä tarjous

Tekniset tiedot

Hylsytulpista käytetään useita eri nimityksiä, joista yleisimpiä lienee tulppien lisäksi ainakin hylsykorkit, hylsytapit, keskiötulpat sekä keskiötapit.

Puupuristeiset hylsytulpat valmistetaan valupuristustekniikalla puunjalostusteollisuuden kuorettomasta sahaus- ja työstöjätteestä, urea-formaldehydi-liimasta, parafiinivahasta sekä kovettajasta. Kovettaja koostuu ammoniumsulfaatin ja urean vesiliuoksesta ja sen osuus lopputuotteessa on noin 0,2 %. Puun osuus lopputuotteessa on noin 90 %.

Hylsytulppien formaldehydipitoisuus alittaa E1-arvon ja ne voidaan hävittää ympäristölupien mukaisesti jätteenpolttolaitoksissa.

Puupuristeisten hylsytulppien valmistusmenetelmän ansiosta ne täyttävät ISPM 15:2009 vaatimukset ja ne on siten luokiteltu vapaiksi kasvituholaisista.

Alla olevasta taulukosta löytyy vakiotuotteet, mutta tulppia voidaan valmistaa haluamienne mittojen mukaisesti. Keskireikiin on saatavilla erillistilauksesta kartonkiset sulkutulpat.

Sertikaatit / hyväksynnät

ISPM 15 -standardin vaatimuksena on, että puinen pakkausmateriaali on valmistettu kuorettomasta puutavarasta ja että valmistuksessa käytettävä puutavara on käsitelty ja merkitty standardin vaatimusten mukaisesti. Uunikuivaus hyväksytään käsittelyksi, jos standardin vaatima (HT) lämpötila saavutetaan kuivauksen aikana.

Poliman valmistamat puupuristeiset hylsytulpat kuivataan uunissa, jossa lämpötila on vähintään 56°C vähintään 30 minuutin ajan. Tämän ansiosta tuotteilla on ISPM 15:2009 mukainen sertifikaatti vaadittavasta lämpökäsittelystä (HT) ja ne on luokiteltu vapaiksi kasvituholaisista.

Virallinen sertifikaatti löytyy alla olevista linkistä:

Poliman IPPC ISPM 15:2009 sertifikaatti

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?

Pyydä tarjous

Lisää valitsemasi tuotteet tarjouspyyntökoriin.

Ulkohalkaisija (mm)
Paksuus (mm)
Keskireikä (mm)
Tuotekoodi TuotenimiKokotietoYks.Ulkohalkaisija (mm)Paksuus (mm)Keskireikä (mm)SaatavuusHinta € / kpl Tarjouspyyntökori